top of page

Ajankohtaista

23/03/2020

Ajankohtaista koronavirukseen liittyen

Johtuen vallitsevasta koronavirusepidemiasta, olemme siirtyneet toistaiseksi myös toimistollamme hoitamaan toimeksiantoja etänä sekä verkkoyhteyden välityksellä. Pyydämme, Teidän asiakkaiden sekä henkilökunnan terveyden turvaamiseksi, ensisijaisesti olemaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamisia ja neuvotteluja pyrimme mahdollisimman pitkälle järjestämään videoneuvottelun välityksellä. Kiitos ymmärryksestänne ja pysytään terveinä.

02/02/2020

Oikeustieteen ylioppilas Henri Virtanen on aloittanut toimistomme palveluksessa helmikuun alussa

Oikeustieteen ylioppilas Henri Virtanen on aloittanut E. Galle Oy:n palveluksessa helmikuussa 2020. Henri on aiemmin työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella puolella opiskeluaikanaan. Pro gradu -tutkielman Henri on tehnyt kiinteistöoikeuteen liittyen. Toivotamme vapaa-aikanaan urheilun ja matkailun parissa viihtyvän Lapin yliopistosta lähiaikoina lakimieheksi valmistuvan Henrin osaksi tiimiämme!

08/10/2019

Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanja

Olemme mukana Suomen Asianajajaliiton Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanjassa.

Kampanjassa mukana olevat asianajajat ovat sitoutuneet laatimaan marraskuun aikana veloituksetta testamentin, jossa on ainakin yhtenä edunsaajaana jokin kampanjassa mukana olevista järjestöistä. Mukaan ovat voineet ilmoittautua Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n (VaLa) jäsenyhdistykset ja Suomen Punainen Risti, Suomen UNICEF ry ja Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja: OTM Saidi Backman, saidi.backman (at) galle.fi ja https://asianajajaliitto.fi/probono

30/06/2019

Toimistomme aukioloajat kesällä 2019

Asianajotoimisto E. Galle Oy palvelee normaalisti läpi kesän.

OTM Saidi Backman on tavattavissa sopimuksen mukaan.

Aurinkoista kesää!

18/12/2018

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Asianajotoimisto E. Galle Oy toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Toimistomme viettää joululomaa 22.12.2018-1.1.2019. Tavoitat meidät toimiston yhteystiedoilla jälleen 2.1.2019 alkaen.

26/11/2018

Asianajosihteeri Pipsa Huttunen on aloittanut toimistossamme

Pipsa Huttunen on aloittanut Asianajotoimisto E. Galle Oy:n asianajosihteerinä marraskuussa 2018. Pipsa on aiemmin työskennellyt pitkään rahoitusalalla. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi vapaa-ajallaan kuntosalilla ja lenkkipoluilla viihtyvän paljasjalkaisen keravalaisen osaksi tiimiämme.

15/03/2018

Lakimies, OTM Saidi Backman on aloittanut toimistossamme helmikuussa 2018

OTM Saidi Backman on aloittanut Asianajotoimisto E. Galle Oy:n lakimiehenä helmikuussa 2018. Saidi on aiemmin työskennellyt Uudenmaan maistraatissa ja asianajotoimistossa opiskeluaikanaan. Pro gradu -tutkielman Saidi on tehnyt edunvalvontavaltuutuksesta. Toivotamme paljasjalkaisen keravalaisen brasilialaista jujutsua harrastavan, dynaamisen juristin osaksi tiimiämme!

07/02/2018

UUDET TOIMITILAT 5.2.2018 ALKAEN

TOIMISTOMME ON MUUTTANUT UUSIIN TOIMITILOIHIN. 

5.2.2018 ALKAEN OSOITTEEMME ON KULTASEPÄNKATU 4 b, 2. KRS., 04250 KERAVA

TERVETULOA

31/12/2017

Uutta vuodelle 2018

Toimistomme muuttaa alkuvuodesta 2018. Uusi toimipaikkamme tulee olemaan Kultasepänkadulla Keralla. Muuton tarkempi ajankohta ja osoite ilmoitetaan pikapuoliin. Muuton yhteydessä myös henkilökuntamme täydentyy!

18/12/2017

Hyvää Joulua ja Menestystä vuodelle 2018

Asianajotoimisto E. Galle Oy toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Toimistomme viettää joululomaa 23.12.2017-1.1.2018.

16/10/2017

Henkilökuntamme täydentyy

Oikeustieteen ylioppilas Sini Järvi aloitti toimistomme palveluksessa 17.10.2017. Tervetuloa joukkoomme!

28/04/2017

Oikeuskasvatus

Asianajajaliiton lahja 100-vuotiaalle Suomelle on sata oikeuskasvatusoppituntia yläkouluissa ja lukioissa ympäri maata. Oppitunnit pitävät paikalliset asianajajat vapaaehtoistyönä ja ne ovat kouluille maksuttomia.


Oikeuskasvatustunneilla kerrotaan perusasiat suomalaisesta oikeusjärjestelmästä. 

Tämän lisäksi yläkoululaisten kanssa keskustellaan nettikäyttäytymisestä ja siitä aiheutuvista seuraamuksista: Mitä tietoja nettiin ei kannata laittaa? Entä mitä nettikiusaamisesta voi seurata?  

Lukiolaisten kanssa puolestaan keskustellaan sopimuksista ja niiden vaikutuksesta lukiolaisten elämässä: Mitä työsopimuksessa tulisi olla? Mitä pitäisi huomioida verkkokauppaostoksilla?

01/01/2017

Hyvää alkanutta vuotta 2017

Tammikuun alusta 2017 tulee voimaan uusia säädöksiä ja muutoksia, mm:

- oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen, www.vero.fi

- asuntoyhteisön tupakointikieltoa koskevaan hakemukseen
- kotitalousvähennyksen vähennysprosentteja korotetaan
- yrittäjävähennys otetaan käyttöön
- perintö- ja lahjaverotus kevenee

- eläkeikä nousee ja työura pitenee
- työsopimuslakiin tulee muutoksia – koeaika pitenee 6 kuukauteen, takaisinottovelvoite lyhenee 4 kuukauteen

- liikennevakuutuslaki uudistuu

18/10/2016

Oik.yo Annika Mattila

Toimistomme palveluksessa on aloittanut 12.10.2016 oikeustieteen ylioppilas Annika Mattila. Tervetuloa!

06/09/2016

Veromuutoksia 2017 – pysy kartalla!

Verotusmenettelyihin on tulossa merkittäviä muutoksia vuoden 2017 alusta lukien. Uudistukset koskevat erityisesti yrittäjiä, jotka ilmoittavat ja maksavat oma-aloitteisia veroja (esim. arvonlisävero ja työnantajasuoritukset). Myös verotuksen muutostenhakuajat ja verotuksen oikaisun määräajat yhtenäistyvät eri verolajien osalta.

 

Yrittäjiä koskevat myös VM:n budjettiesitykseen sisältyvät ns. yrittäjävähennys ja maksuperusteinen arvonlisäveron tilitys (koskee yrityksiä, joiden liikevaihto on enintään 500.000 euroa). Yrityksen kassavalmius paranee, kun arvonlisäveron voi tilittää vasta, kun asiakas on maksanut laskunsa.

 

Henkilöverotuksen puolella esitetään mm. kotitalousvähennyksen korvausasteen korottamista 45 %:sta 50 %:iin sekä perintö- ja lahjaverotuksen keventämistä. Kuoleman perusteella maksettavien vakuutuskorvausten verovapautta puolestaan esitetään poistettavaksi. 

06/09/2016

Testamentin laatiminen ajankohtaista?

Testamentti on määrämuotoinen asiakirja, joka kannattaa laatia yhdessä asiantuntijan kanssa.

Mieti ennakkoon, miten haluat asiasi ja omaisuutesi hoidettavan sinun jälkeesi. Älä yritä arvata tulevaisuutta, vaan punnitse asiaa tämänhetkisen tilanteen mukaisesti. Elämäntilanteen muuttuessa testamentti kannattaa päivittää ajan tasalle.

Testamenttiin liittyy myös verotuksellisia kysymyksiä, jotka kannattaa selvittää ja huomioida etukäteen, joskaan perintöverotusta ei kannata pitää pääasiallisena testamentin sisältöön vaikuttavana seikkana. Jotta elämäntyölläsi hankittu omaisuus ei sinun jälkeesi mene perintöriidan kustannusten maksamiseen, kannatta pyrkiä siihen, että testamentin saajat voivat elää testamenttimääräysten kanssa - ilman riitaa. 

Please reload

bottom of page